Att spara el på mobiltelefoner och andra elprylar

Elpriserna är idag oerhört höga och det finns många som har svårt att få ekonomin att gå ihop i nuläget. Alla saker som drar el har per definition blivit dyrare i drift. En av de saker som drar el och energi dagligen för oss är våra mobiltelefoner. För många känns det som att mobilen behöver laddas hela tiden och i princip alltid har slut på ström. Detta gäller såklart inte bara mobiltelefoner utan också andra prylar som drar el. Här kommer därför några tips på hur man kan spara in pengar på sina mobiltelefoner och andra elprylar såsom till exempel elbilar.

Mobiltelefoner

När det kommer till mobiltelefoner är det viktigt att underhålla batteriet. Många har efter endast ett eller ett par år en mobiltelefon som inte ens klarar en hel dag utan att batteriet laddar ur. För det första kan man därför tänka på att köpa en mobil som man vet har en längre livslängd på batteriet och som kommer att ha en bra batteritid länge. Men det finns som sagt också saker man kan göra för att underhålla batteriet. Att till exempel inte ladda mobilen med en laddare eller adapter som inte hör till den specifika modellen är en bra idé, eftersom fel utrustning kan skada mobilens batteri och göra att prestandan sjunker fortare än normalt. En annan sak som kan vara bra att tänka på är att se till att inte ha en onödigt hög ljusstyrka eller göra andra saker på mobilen som slukar onödigt mycket batteri. Ju färre gånger du behöver ladda mobilen desto längre kommer batteriet att hålla.

Elbilar

När det kommer till andra saker som drar lite mer el, till exempel elbilar finns det andra tillvägagångssätt. En sak man kan tänka på är att elpriset ofta går upp och ner under en dag. Därför finns det specialdesignade laddboxar från etablerade företag som Easee laddbox som endast laddar bilen när priset är som lägst. Detta kan göra att man sparar väldigt mycket pengar som annars skulle försvunnit i onödan. När det kommer till stora fordon såsom bilar kan man såklart också tänka på att inte använda bilen när man inte behöver utan cyklar eller går kortare sträckor. Detta kan göra ganska stora summor i slutet på månaden.

En medveten elförbrukning

En sak som är viktig när det kommer till både mobiler och övriga elprylar är att vara medveten om sin elförbrukning. Att veta vilka saker som drar mycket el kan göra att man kan spara in på det som egentligen är onödigt. Att till exempel inte ha lamporna tända mitt på dagen eller att inte låta tv:n stå på i bakgrunden är exempel på en medveten elförbrukning.

mts_sociallyviral