Det mobila kontoret

Den tekniska utvecklingen har medfört att det idag är möjligt för många egenföretagare att styra sitt företag från mobiltelefonen. Internet i förening med moderna mobiltelefoner och molntjänster har medfört att du som egenföretagare inte längre behöver ha en egen server, eller ens en stationär dator, för att kunna driva den administrativa delen av ditt företag. Idag kan du lagra all data i molnet och den är tillgänglig oavsett var du befinner dig, i vart fall så länge som du har tillgång till en mobiltelefon och en internetuppkoppling.

Investera i en bra mobiltelefon

Avser du att driva ditt företag från enbart en mobiltelefon, är det närmast ett krav att du investerar i en bra och modern mobiltelefon. Väljer du en modell med dålig prestanda kommer du endast att ångra dig inom en eller ett par månader, när applikationerna inte längre fungerar som avsett eller minnet inte längre räcker till. Detta innebär inte att du måste välja någon av de dyraste modellerna från till exempel Samsung eller Apple. Så länge du undviker de billigaste modellerna, kommer du att få en mycket duglig telefon som är mer än tillräcklig för att du ska kunna driva ditt företag från mobilen.

Låt inte en begränsad likviditet bestämma ditt val av telefon. Har du en ansträngd likviditet kan du besöka Fakturino på https://www.fakturino.se där du kan låna pengar till ditt företag. Webbplatsen är mycket pedagogiskt utformad och du kan enkelt jämföra villkoren mellan upp till 30 olika banker. Du får dessutom en personlig rådgivare som guidar dig genom processen. När du väl ska ta ett lån till din verksamhet bör du även fundera igenom dina övriga investeringsbehov. Ska du och ditt företag bli framgångsrika tillsammans behöver du rätt utrustning och en bra likviditet. Tveka därför inte att ansöka om ett lån som täcker samtliga dina nuvarande investeringsbehov.

Applikationer för att styra ditt företag från mobilen

Idag finns de flesta applikationer även i en särskild mobilversion. Detta innebär att du inte behöver en särskild dator för att hantera administrationen för ditt företag. Med rätt val av applikationer är denna möjlig att hantera från mobiltelefonen. Det finns utmärkta applikationer för allt från bokföring och redovisning till projektledning och fakturering. Dessa är dessutom tillgängliga till priser som är mycket rimliga.

Ibland kan valet av applikationer upplevas som frustrerande. Det finns ett närmast obegränsat utbud och att välja rätt applikation är en grannlaga uppgift. En bra grundregel är att använda sig av de applikationer som har många användare — och ett bra betyg på Google Play eller i Apple Store. Har en applikation många användare och ett bra betyg är sannolikheten stor att det är en applikation som kommer att fungera även för dig och ditt företag.

mts_sociallyviral