Använd mobilen i ditt affärsliv

Mobiltelefonen är som gjord för företagare och många som knappt tog sig tid till att svara i arbetstelefonen förr, har gjort en kovändning efter att de uppmärksammat hur många smarta funktioner och appar det faktiskt finns i arbetssyfte. Mobilen gör det möjligt att samla mycket nödvändig information samt att föra en organiserad kalender, som ständigt följer med när man är ute på jobb eller på språng. Det kommer ständigt nya appar som kan hjälpa dig i din verksamhet, mer eller mindre inriktade på ett specifikt yrke. Därtill följer dock en app-djungel, där det kan vara svårt att navigera sig fram om man inte är van. Här kommer jag därför att gå igenom några funktioner eller plattformar som du bör spana in om du inte redan bekantat dig med dem.

Dags för konferens?

De flesta företag behöver hålla konferenser emellanåt, och då krävs det en del planering för att få ut så mycket som möjligt av evenemanget. Om konferensen ska hållas i Stockholmsområdet, så har Helio ett stort utbud av konferensrum stockholm där du säkert hittar något som passar er.

Tips på hjälpsamma appar, funktioner & sociala medier

Konferensapp – på tal om konferenser, så finns det numera även en uppsjö konferens-appar som hjälper dig till ett pappersfritt event samt som förenklar planeringen och organiseringen av konferensen.

Kanske räcker inte den vanliga kalkylatorn till för att uppfylla dina arbetsbehov, och då kan det vara bra att jämföra olika sådana. Det finns många appar att välja mellan, men hur enkla eller avancerade funktioner kalkylatorn besitter skiljer sig åt. Om det är någon specifik funktion du eftersöker så kan det löna sig att sätta dig in de olika apparna lite extra innan du väljer.

För många är Linkedin ett självklart val när det gäller att nätverka med befintliga eller nya affärskontakter. Du kan även lägga upp egna annonser om du exempelvis söker anställda till ditt företag, samt kolla in lämpliga profiler till ditt företag. Likt många andra sociala medier kan du se om ni har några gemensamma vänner. På så vis kan du höra dig för med er gemensamma nämnare, för att se om det är en lämplig kandidat till din tjänst.

Du kanske har Facebook privat eller till och med en företagssida, men kände du till att du kan annonsera där? Det är givetvis inte gratis, men faktiskt ganska smidigt och du kan själv välja hur du vill rikta annonseringen. Detta gäller inte enbart om du vill göra reklam för en specifik tjänst eller produkt, du kanske mest vill synas så att personer som kan komma att behöva din tjänst i framtiden kan lägga dig på minnet eller “gilla” din sida på FB.

Om du inte redan använder mobilen mycket i ditt företagande så finns det säkerligen funktioner som skulle kunna förenkla ditt arbetsliv avsevärt. Så om du inte hittat något för dig ovan, bör du ändå ta dig en funderar kring vad som skulle kunna hjälpa dig. Chanserna för att du hittar det du söker är nämligen stora.

mts_sociallyviral