Mobitelefoner

Det kan vara svårt för oss att tänka i dag att det fanns en tid då mobiltelefonerna inte fanns. De allra första mobiltelefonerna kallades för biltelefoner och användes bara i bilen. Detta var ändå ett stort steg från den stora telefonen som en gång satt på väggen. Denna förändring kom inte direkt utan det kom en liten bordstelefon emellan som du kunde ställa på ett bord. Idag finns det några olika företag som tillverkar mobiler. Dessa företag konkurrerar med varandra om att ständigt ha den bästa telefonen på marknaden.

Apple

Steve Jobs skapade Apple år 1976. Till en börjar specialiserade företaget sig på att tillverka och sälja datorer och det gjorde dem med stor framgång fram till de år 2007 kom ut med mobiltelefonen Iphone. Denna mobil var tänkt som att vara en liten handdator som du också skulle kunna ringa med. Det fanns naturligtvis mobiler innan Iphone kom men denna mobilen revolutionerade hela verksamheten.

De mobilen som hade funnits tidigare hade varit knapptelefoner och flip telefoner som gick att vika ut. Iphone blev den första telefonen med touchscreen. Det innebär att du inte har knappar utan du kommer att trycka direkt på skärmen. Jobbs behövde aldrig något kontor för att starta sitt företag men om du behöver hyra ett, är Workaround ett bra alternativ. Du kan nämligen hyra ett kontor genom dem.

Samsung

Samsung har skapat mobiler mycket längre än var Apple har gjort och deras modeller har kommit och gått. De har varit ett av de företagen som faktiskt har haft knapptelefoner och flipphones. När Apple kom ut med sin touchtelefon ville samtidigt inte vara sämre. De ville visa att deras kunder inte behövde lämna dem för att få en touchtelefon. Därför skapade de sin version samsung galaxy.

Det är många likheter med dessa telefoner med det finns också olikheter som gör att folket delas i Apple och Samsung användare. Appar finns på alla telefoner idag och det samma finns på båda enheterna. Vissa appar kan vara gratis på Android men du kan behöva betala för dem på Iphone.

Nokia

Alla minns vi nog de små Nokia 3310 mobilerna, som på den tiden var den finaste mobilen som du kunde äga. Idag är nokia inte lika populär i mobilfamiljen längre, De har däremot försökt hålla sig kvar i samtiden och har också skapat touchtelefoner. Det finns även rykten som säger att Nokia ska försöka ta tillbaka de gamla Nokia telefonerna och sälja dem igen. Det är en intressant att tänka på om dessa telefoner verkligen skulle sälja i dag när vi lever i en värld full av touchtelefoner.

Övrigt

Många äldre förstår sig inte på touchskärmar och kanske kan de gamla mobilerna passa dem mer. Mobilerna skulle i så fall bli uppdaterade med nya programvaror och kanske även nytt utseende. Hur framtidens mobiltelefoner kommer att se ut har vi ännu att vänta men troligtvis kan de se ut som de gör nu. Bara det att de är bättre invändigt.

mts_sociallyviral