Välj företagsmobil till dig och dina anställda

Idag är det vanligt att man behöver en arbetsmobil, och oavsett om du som enskild företagare ska skaffa en mobil till dig själv eller om du ska förse dina anställda med en mobil så finns det givetvis saker att ha i åtanke innan du väljer modell. Alla företag och branscher har olika krav och behov på de anställdas mobiltelefoner och det går därför inte att säga vilken mobil som passar just för företagare eller anställda.

Att välja abonnemang

Det är givetvis inte bara mobilen som ska väljas, utan även företagsabonnemanget. Om du har anställda, så behöver du ta ställning till om arbetstelefonen ska få användas även privat. Det kan vara en bra idé att jämföra olika abonnemang och att inte enbart se över de största telekombolagen. Exempelvis är Telness byggt av entreprenörer, så du får därför känslan av att de har en förståelse för de koncept som kan krävas av ett företagsabonnemang.

Att välja mobiltelefonen

Om du som enskild företagare ska välja en mobil till dig själv, så ska du börja med att fråga dig själv om du ska använda mobilen enbart i företaget eller om du vill kunna använda mobilen även privat, och därmed slippa gå omkring med flera mobiltelefoner. Om du väljer att enbart ha en telefon så bör du såklart tänka igenom kraven och behoven du har både i arbetet och som privatperson. Det är också viktigt att du väljer accessoarer såsom skal och fodral som du vill associera med både som privatperson och som företagare.

Viktigt för många

Det finns två återkommande punkter som kan vara bra att ha i åtanke vid en ny telefon, och i synnerhet i arbetet då det krävs att man snabbt och enkelt vänjer sig vid att använda den på ett smidigt sätt. För många spelar följande punkter en stor roll:

  • Kameran. Idag har de flesta mobiler en helt OK kamera, men om du ska använda den i arbetat och ta produktbilder eller liknande så kan det vara bra att utgå från kameran när du väljer mobil.
  • Operativsystemet. Här är vi alla olika och föredrar och prioriterar olika vid val av operativsystem. Viktigt för en arbetsmobil är dock att den känns lättnavigerad för användaren och om du inte är nöjd med din nuvarande mobil bör du ta en titt på detta inför ditt nya inköp.

Branschanpassade mobiltelefoner

Olika branscher har olika krav och behov på mobiltelefonen. Framför allt är det viktigt att tänka på om du arbetar i en bransch där mobilen exempelvis behöver vara vattentålig eller tålig i allmänhet då det är vanligare att man tappar mobilen eller att den utsätts för fysiska påfrestningar i vissa yrken. Arbetar du däremot på kontor så kanske du har helt andra behov.

Ovan har du några tips som du kan ha i åtanke när du väljer företagsmobil, och du känner säkert till fler som kan vara relevanta just för din specifika bransch.

mts_sociallyviral