Köpa mobil

När mobilen plötsligt och oväntat går sönder vet de flesta inte vad de ska göra. För många människor har mobilen blivit mer än bara en telefon och en betydande del av livet. Man har alla viktiga nummer, anteckningar, kalender och andra nyttiga saker i den. Ju fler funktioner som stöds, desto större roll spelar den när det gäller att få vardagen att gå ihop och många har ingen aning om hur de ska lösa olika situationer utan sin mobil.

Köpa ny mobil

Oavsett om man bara känner att det är dags eller om olyckan har varit framme är det alltid ett lika stort beslut när man ska välja sin nya mobil. Det finns många saker man behöver ta hänsyn till och anpassa sig efter. Det första, och kanske viktigaste, är troligtvis vilken budget man har för en ny telefon. Men hittar man drömtelefonen och den råkar kosta mycket mer än den budget man har satt upp, då kanske det kan vara värt att kontakta Lånakuten och ta ett lån för att kunna köpa den önskade modellen.

När man väl har satt upp sin budget bör man börja med att filtrera bort modeller som man inte har något intresse av. Är man till exempel väldigt intresserad av fotografering och man tänker använda mobilen delvis till sådant, då kommer inte en mobil som har en kamera med bara 4 megapixels upplösning att vara av intresse. Sätt upp en lägsta acceptansnivå och kolla enbart på de modeller som är kvar. På samma sätt kanske man tycker att det är totalt ointressant med upplösningen på kameran, då kan man istället fokusera på annat så som processor, minne och så vidare.

Android eller iOS

Ett annat viktigt val att ta ställning till är vilket operativsystem man vill ha i sin mobiltelefon. Vissa föredrar Googles Android, medan andra föredrar iOS från Apple. Vilken som är bäst är väldigt svårt att säga, det handlar till väldigt stor del om tycke och smak. De flesta säger att det är lättare att gå från iOS till Android än tvärtom på grund av hur operativsystemet är uppbyggt.

Att tänka på

För att sammanfatta det hela så kan olyckan vara framme när du minst anar det och din telefon kan ramla rakt ner i betongen eller på asfalten utomhus. Har man en himla otur kan det räcka att den ramlar ner från nattduksbordet, och du blir tvungen att köpa en ny telefon. Skaffa dig en budget och håll dig till den! Skulle drömtelefonen dyka upp är det alltid ett alternativ att låna förutsatt att man har ekonomi att betala av skulden. Välj ut de viktigaste egenskaperna och utrustningen som du vill att din telefon ska ha så behöver du inte fundera över irrelevanta alternativ. Bestäm dig även för vilket operativsystem som du tror passar just dig bäst.

mts_sociallyviral