Ta foton med mobilen

Jag har alltid varit intresserad av att ta foton och få väldigt unika bilder som ger beskådaren något att tänka på. Allt från minsta lilla detaljer, ha fokus på något i bakgrunden eller leka med ljus och skuggor. Alla dessa faktorer gör att foton blir riktigt spännande och framför allt säger mer än tusen ord.

Därför har jag surfat runt på nätet med mobilen när jag har haft lite tid över, som när jag har suttit på bussen ner till centrum eller när jag inte har kunnat sova om nätterna när det har varit för mycket väsen utanför där jag bor.

Då har jag passa på att läsa om hur man ska ta en bild för att den ska bli så perfekt som möjligt och då menar jag att jag använder min mobil för att ta ett foto. För jag orkar inte med att släpa runt med en kamera också.

Något som jag fick reda på när jag surfade runt, var att tänka på den så kallade tredjedelsregeln – Rule of Thirds. Den innebär att du delar upp en bild i nio rutor, för att sedan ha en balans med placeringen av motivet med hjälp av linjerna och de fyra kryssen. Detta är ett knep jag använder när jag har tid när jag fotar med min mobil.

Ett annat knep som jag använder mig mycket av på de bilder som jag lägger ut på Queen Cobras facebook, instagram och twitter är att skapa ett så kallat negative space. Det betyder att du leder betraktarens ögon till ett utrymme bakom eller vid sidan om ett föremål du fotar.

När jag verkligen vill skapa ordning och kaos tar jag bilder av ett motiv som fyller hela bilden. Det kan vara till exempel en stor låda fylld med diskborstar i olika färger, som är fotade uppifrån och på nära håll. Bilden blir både kaxig men samtidigt vacker, fast det bara är en vardagspryl. Tufft och coolt tycker jag!

mts_sociallyviral