Välja rätt mobilabonnemang

När det är dags att välja abonnemang till sin mobiltelefon finns det en hel del saker att tänka på. Abonnemang finns i flera olika varianter och de kostar också olika mycket beroende på vad som ingår. Om man har ett abonnemang man är nöjd med finns det inga krav på att man måste byta, men ibland kan man få fler fördelar om man gör det. Men vad är bra att fundera över vid ett byte?

Behövs verkligen en ny telefon?

Ibland när man tecknar ett nytt abonnemang för mobiltelefoner kan man få ett erbjudande om att man tillsammans med abonnemanget också får en ny mobiltelefon. Det brukar tillkomma en extra månadsavgift för den. Ofta kan det låta som en väldigt bra deal men det kan vara bra att fundera över om man verkligen behöver en ny telefon. Har man redan en variant som fungerar är det antagligen inte något jättebehov av att få en ny telefon och lägga den gamla i en låda.

Sänk surfmängden

För att spara pengar kan det vara klokt att minska ner surfmängden i sitt abonnemang. Det man betalar mest för är ofta just surfen. Om man inte använder sin mobil annat än för att läsa tidningar, svara på mail och liknande behöver man inte lika mycket surf som om man också tittar på film, lyssnar på musik med mera.

Vad använder du?

I de allra flesta abonnemang kan det ingå surf, samtal och meddelanden. Ibland är det mer av en sak än av en annan. Då är det alltid bra att fundera över vad man egentligen nyttjar mest. Om man i stort sett bara skickar sms kan det vara bättre att satsa på ett abonnemang där många sådana ingår iställer för att få massor av telefonsamtal. Gillar man däremot inte att skriva meddelande värdesätter man antagligen fria samtal mer. För den som mestadels surfar och ringer via internet är det självklart surfen man vill ha mer av.

Det kan vara klokt att jämföra flera olika operatörers alternativ. På så sätt kan man få precis det man letar efter och man behöver inte tänka på att man går miste om eller betalar för något som man egentligen inte behöver eller vill ha.

Bra att tänka på

En annan sak som det alltid är klokt att titta lite extra på är om utlandssamtal och surf i utlandet ingår. Om man åker utomlands kan det vara skönt att veta att man kan använda telefonen utan att man drabbas av höga räkningar efteråt. Ju oftare man är utomlands desto viktigare blir det ofta att ha ett abonnemang som fungerar även där.

En annan sak som är bra att kolla är om den aktuella operatören har täckning där man bor. Om man bor utanför större städer är det inte alltid något man ska vara säker på.

mts_sociallyviral